Transport general de mărfuri

Transport rutier intern și internațional de mărfuri generale

Anna Mercur Casă de Expediții oferă transport rutier internațional de marfă pe întreg teritoriul Europei, dar și în țări terțe. Ne puteți contacta pentru transporturi de bunuri în conditii de deplină siguranță și legale. Vă punem la dispozitie auto rutiere de marfă de toate capacitățile și dimensiunile.

Puteți trimite marfă și bunuri, prin intermediul Anna Mercur, în orice țară europeană sau și în alte destinații internaționale, bunuri de dimensiuni, cantități și greutăți care se potrivesc nevoilor dv. Pornim de la minim 2 kg, ajungând până la cantități de ordinul tonelor. Asigurăm condițiile legale depline pentru transport de mărfuri, atât pentru export, cât și pentru import.

Toate țările din UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria etc.
Țări terțe și din spațiul economic european: Islanda, Lichtenstein, Norvegia, Republica Moldova, Anglia, Turcia etc.

Bunuri generale – transport, precizări, legislație

Conform OG 37/2011, care face trimitere la regulamentul 1072/2009, transportul internațional reprezintă o deplasare cu un vehicul cu încărcătură, care pleacă dintr-un stat și ajunge într-un alt stat, UE sau terț. Autoturismul poate tranzita unul sau mai multe state membre ale UE sau țări terțe.

Transportul internațional dintre România și alte state din afara UE este reglementat și de OG 37/2011, de alte reglementări naționale și de acordurile și convențiile la care România este parte.

Pentru operațiunile de transport internațional de marfă, un operator trebuie să îndeplinească condițiile generale de licențiere și unele condiții specifice acestui domeniu. Din 2006, încă de la înființare Anna Mercur a fost mereu în ton cu cele mai noi prevederi legislative și contractuale, de aceea vă garantăm respectarea acestor prevederi și, de asemenea, consultanța în ceea ce privește contractele pe care le faceți cu noi.

Transportul rutier internațional de mărfuri se face pe baza licenței comunitare numai cu autovehicule la bordul cărora există, pe toată durata transportului, o copie conformă a licenței comunitare, documentul de transport precum și celelalte documente specifice.

Transportul rutier internațional de mărfuri se desfășoară în baza Acordului Internațional privind contractele de transport rutiere (CMR), denumit și scrisoare de trăsură CMR, care reglementează transportul mărfurilor de orice tip, cu autocamioane. Convenția CMR stabilește un set de reguli minimale care să fie aplicate de toate statele semnatare pentru raporturile contractuale derulate pe baza documentelor de transport CMR, denumite și scrisori de transport CMR.

Vehiculele utilizate pentru transportul internațional trebuie să îndeplinească și alte cerințe suplimentare, pe care Anna Mercur le asigură în perfect acord cu legislația actuală. Mai jos sunt doar câteva exemple:

Transportul rutier internațional se poate efectua numai cu autovehicule rutiere înmatriculate în România, deținute și utilizate conform prevederilor OG 27/2011.

Transportul rutier internațional în state din afara UE se poate efectua cu un ansamblu de vehicule doar în condițiile în care semiremorca/remorca este înmatriculată în conformitate cu prevederile acordurilor și convențiilor la care România este parte.

Vehiculele utilizate pentru transportul internațional trebuie să îndeplinească și alte cerințe suplimentare.

Pentru transportul internațional implicând țări din afara UE, vehiculele trebuie să fie prevăzute cu dispozitive de sigilare a compartimentului de marfă. Pentru transportul internațional de mărfuri sup acoperirea carnetului TIR, vehiculele sunt verificate tehnic și agreate pentru transportul în regim TIR.

Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție cu oferte și detalii, Vedeți pagina CONTACT.

PRACTIC

La un pas distanță

Își asigurăm:

Toate actele necesare

Flexibilitate de timp

Control asupra transportului

Orice cantitate de bunuri

Suport tehnic

Răspunsuri rapide

TESTIMONIALE

Ce spun clienții noștri

Ionuț Octavian Soare

Client

Profesionalism, promptitudine si un pret corect. Acestea sunt cuvintele care descriu experienta noastra cu Anna Mercur Srl.

Liana Ciolcan

Client

Firma serioasa, angajati profesionisti, promptitudine si suport in consiliere. Ofera cele mai bune solutii de transport!

Simon Sutner

Client

Profesionalismul, flexibilitatea, orientarea către client și prețurile bune sunt doar câteva puncte care caracterizează munca angajaților ANNA MERCUR.

Ofertă ajustată la afacerea ta

Alegem împreună cea mai bună ofertă pe piață ca preț și rapiditate de execuție, din momentul în care ne-ai contactat.