ADR

Transport rutier intern și internațional de produse periculoase (ADR): rapid și în siguranță

Oferim soluții pentru transportul mărfurilor periculoase pe cale rutieră, respectând reglementările prin acorduri internaționale, ale Uniunii Europene, precum și ale legislației naționale, cu scopul de a preveni, pe cât posibil, accidentele si daunele cauzate oamenilor, mediului, mijloacelor de transport sau bunurilor.

Anna Mercur vă vine în ajutor atât cu transportul produselor, cât și cu consultanță în ce privește actele necesare pentru ca transportul rutier al mărfurilor periculoase să se realizeze în conformitate cu Acordul  referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase (ADR).

De ce ținem cont împreună atunci când asigurăm un transport de mărfuri periculoase

  • Expedierea marfurilor periculoase trebuie efectuata numai dupa o clasificare si ambalare adecvate

ADR stabileste dispozitiile aplicabile în vederea clasificarii, ambalarii, marcarii, etichetarii marfurilor periculoase. Acesta include, de asemenea, prescriptii specifice privind vehiculul sau cisterna utilizat/a, precum si prevederi referitoare la modul în care trebuie desfasurate operațiunile de încarcare, umplere, descarcare etc.

  • Un autovehicul care realizeaza transport de marfa periculoasa trebuie sa fie dotat in mod obligatoriu cu echipamente de protectie.

Grupa de ambalare si clasa impun modul în care trebuie realizate ambalajele: ambalarea (inclusiv ambalajele interioare si exterioare), materialele adecvate din care trebuie sa fie realizate ambalajele, marcile si etichetele care trebuie aplicate pe acestea, precum si celelalte dispozitii prevazute pentru desfasurarea transportului marfurilor periculoase în conditii de siguranta, securitate si legalitate.

  • Autovehiculele au semne distincte de identificare – placi reflectorizante de culoare portocalie specifice transportului de marfuri periculoase.

Autovehiculele sunt dotate cu stingatoare de incendiu si tringhiuri de avarie.

  • Conducatorul auto este instruit și are asupra lui trusa ADR

Aceasta conține vesta reflectorizanta, ochelari de protectie, masca de gaze, manusi, sort, cizme, filtru de protectie, casca de protectie, lanterna portabila etc.

Ce înseamnă „mărfuri periculoase”?

Mărfurile periculoase pot fi substanțe sau bunuri care trebuie ferite în mod special de accidente și protejate cu măsuri speciale, din cauza daunelor pe care le pot aduce oamenilor, mediului, mijloacelor de transport sau bunurilor în sine. Regulamentul tip al ONU ia în calcul reglementarile din toate statele ale diferitelor moduri de transport.

Așa cum am arătat mai sus, sistemul de clasificare atribuie o anumită clasă fiecărei substanțe sau obiect periculos, în conformitate cu tipul de pericol pe care îl prezinta bunul transportat.

Regăsim în această listă: gaze, lichide inflamabile, substante solide inflamabile, substante care se aprind spontan, peroxizi organici, substante toxice, infectioase, corozive. De asemenea, alte substante si obiecte explozive, arme și muniție, substanțe radioactive, substanțe infecțioase, dar și deșeuri, animale, plante, perisabile etc, produse finite de tutun, bani, materiale prețioase, bijuterii, lucrări de artă șamd.

Anna Mercur vă asigură o maximă siguranță în transportul acestui tip de produse. Pentru detalii, contactați-ne

PRACTIC

La un pas distanță

Își asigurăm:

Toate actele necesare

Flexibilitate de timp

Control asupra transportului

Orice cantitate de bunuri

Suport tehnic

Răspunsuri rapide

TESTIMONIALE

Ce spun clienții noștri

Ionuț Octavian Soare

Client

Profesionalism, promptitudine si un pret corect. Acestea sunt cuvintele care descriu experienta noastra cu Anna Mercur Srl.

Liana Ciolcan

Client

Firma serioasa, angajati profesionisti, promptitudine si suport in consiliere. Ofera cele mai bune solutii de transport!

Simon Sutner

Client

Profesionalismul, flexibilitatea, orientarea către client și prețurile bune sunt doar câteva puncte care caracterizează munca angajaților ANNA MERCUR.

Ofertă ajustată la afacerea ta

Alegem împreună cea mai bună ofertă pe piață ca preț și rapiditate de execuție, din momentul în care ne-ai contactat.