Atât pe șoselele din România, cât și pe drumurile internaționale europene, transportul mărfurilor periculoase este reglementat cu scopul de a preveni accidentele și daunele.

De aceea expedierea acestora trebuie efectuată numai după o clasificare si ambalare adecvată. Lucrând cu noi, ca profesioniști, sunteți siguri că veți cunoaște și ne vom ocupa de toate dispozitiile legate de siguranță, securitate și legalitate. Noi vă vom pune la curent și ne putem ocupa, la cererea dv., și de următoarele:

  • Transportul de produse periculoase (ADR) se realizează în conformitate cu Acordul european referitor la transportul rutier international al marfurilor periculoase.  Acesta stabilește dispozițiile pentru clasificarea, ambalarea (ambalajele interioare și inclusiv cele exterioare), marcarea și etichetarea mărfurilor.
  • Prescripții specifice privind vehiculul sau cisterna utilizată.
  • De asemenea, sunt normate materialele adecvate din care trebuie să fie realizate ambalajele, mărcile și etichetele care trebuie aplicate pe acestea.
  • Nu în ultimul rând, există și prevederi referitoare la modul în care trebuie desfășurate operațiunile de încărcare, umplere, descărcare etc.