Transport rutier intern și internațional de produse periculoase (ADR)

Oferim soluții pentru transportul mărfurilor periculoase pe cale rutieră, respectând reglementările prin acorduri internaționale, ale Uniunii Europene, precum și ale legislației naționale, cu scopul de a preveni accidentele si daunele cauzate oamenilor, mediului, mijloacelor de transport sau bunurilor.

Respectăm legislația specifică

Transportul se realizează în conformitate cu Acordul  referitor la transportul rutier international al marfurilor periculoase (ADR).

Protecția la accidente

Mărfurile periculoase sunt substanțe sau bunuri care trebuie ferite în mod special de accidente și protejate cu măsuri speciale,

Bunuri de maximă siguranță

Mărfuri ADR pot fi și produse valoroase, precum bani, materiale prețioase, bijuterii, lucrări de artă etc, dar și deșeuri sau substanțe infecțioase

Legislația

Anna Mercur îți vine în ajutor atât cu transportul produselor, cât și cu consultanță în ce privește actele necesare pentru ca transportul rutier al mărfurilor periculoase să se realizeze în conformitate cu Acordul  referitor la transportul rutier international al marfurilor periculoase (ADR).

Cum procedăm

  • Expedierea marfurilor periculoase trebuie efectuata numai dupa o clasificare si ambalare adecvate

ADR stabileste dispozitiile aplicabile în vederea clasificarii, ambalarii, marcarii, etichetarii marfurilor periculoase. Acesta include, de asemenea, prescriptii specifice privind vehiculul sau cisterna utilizat/a, precum si prevederi referitoare la modul în care trebuie desfasurate operațiunile de încarcare, umplere, descarcare etc.

  • Un autovehicul care realizeaza transport de marfa periculoasa trebuie sa fie dotat in mod obligatoriu cu echipamente de protectie.

Grupa de ambalare si clasa impun modul în care trebuie realizate ambalajele: ambalarea (inclusiv ambalajele interioare si exterioare), materialele adecvate din care trebuie sa fie realizate ambalajele, marcile si etichetele care trebuie aplicate pe acestea, precum si celelalte dispozitii prevazute pentru desfasurarea transportului marfurilor periculoase în conditii de siguranta, securitate si legalitate.

  • Autovehiculele au semne distincte de identificare – placi reflectorizante de culoare portocalie specifice transportului de marfuri periculoase.

Autovehiculele sunt dotate cu stingatoare de incendiu si tringhiuri de avarie.

  • Conducatorul auto este instruit și are asupra lui trusa ADR

Aceasta conține vesta reflectorizanta, ochelari de protectie, masca de gaze, manusi, sort, cizme, filtru de protectie, casca de protectie, lanterna portabila etc.

Ce înseamnă mărfuri ADR

Mărfurile periculoase pot fi substanțe sau bunuri care trebuie ferite în mod special de accidente și protejate cu măsuri speciale, din cauza daunelor pe care le pot aduce oamenilor, mediului, mijloacelor de transport sau bunurilor în sine. Regulamentul tip al ONU ia în calcul reglementarile din toate statele ale diferitelor moduri de transport.

Așa cum am arătat mai sus, sistemul de clasificare atribuie o anumită clasă fiecărei substanțe sau obiect periculos, în conformitate cu tipul de pericol pe care îl prezinta bunul transportat.

Regăsim în această listă: gaze, lichide inflamabile, substante solide inflamabile, substante care se aprind spontan, peroxizi organici, substante toxice, infectioase, corozive. De asemenea, alte substante si obiecte explozive, arme și muniție, substanțe radioactive, substanțe infecțioase, dar și deșeuri, animale, plante, perisabile etc, produse finite de tutun, bani, materiale prețioase, bijuterii, lucrări de artă șamd.

Sună-ne pentru orice transport rutier intern și internațional

Căutăm împreună cele mai bune prețuri

rapid
Economic
profesionist

Piața de transporturi este foarte fluctuantă. Fiind de peste 16 ani în această afacere, știm mereu care este cel mai bun preț din piață și își obținem cel emai bune tarife în momentul respectiv. În plus, la noi vorbești cu oameni, nu cu roboți. Ne putem adapta specificului afacerii tale și găsim împreună soluții pentru orice situație.

Adresa:

Strada Inginer Nicolae Teodorescu nr. 11

Sector 6

București, 060208

E-mail

office@annamercur.ro

Tel: 0040745998546

Tel: 0040745998686

Program: L - V

Orele: 9:00 - 18:00

cum ajungi


google map for web site

Transport rutier intern și internațional

Anna Mercur oferă transport rutier intern și internațional de marfă, pe întreg teritoriul Europei, dar și în țări terțe. Punem la dispozitie auto rutiere de marfă de toate capacitățile și dimensiunile.

Urmărește-ne și în Social Media

Facebook

Ai întrebări sau vrei o ofertă? Contactează-ne

ro_RORomanian