Bunuri generale – transport, precizări, legislație

Pentru operațiunile de transport internațional de marfă, un operator trebuie să îndeplinească condițiile generale de licențiere și unele condiții specifice acestui domeniu. Din 2006, încă de la înființare Anna Mercur a fost mereu în ton cu cele mai noi prevederi legislative și contractuale, de aceea vă garantăm respectarea acestor prevederi și, de asemenea, consultanța în ceea ce privește contractele pe care le faceți cu noi.

Consultanță

Pentru ca transportul tău să fie în siguranță are nevoie inclusiv de toate actele necesare tranzitării a diverse țări. Ne ocupăm de aceste aspect.

Legislație la zi

Nu este nevoie să te documentezi tu care sunt cele mai noi prevederi legale pentru transportul tău, deoarece noi ne menținem mereu la curent cu orice modificare.

Contracte ferme

Contractele pe care le semnăm îți garantează că acoperim toate aspectele și nevoile posibile pentru transportul tău. Experiența noastră este promisiunea pentru tine.

Legislație

Conform OG 37/2011, care face trimitere la regulamentul 1072/2009, transportul internațional reprezintă o deplasare cu un vehicul cu încărcătură, care pleacă dintr-un stat și ajunge într-un alt stat, UE sau terț. Autoturismul poate tranzita unul sau mai multe state membre ale UE sau țări terțe.

Transportul internațional dintre România și alte state din afara UE este reglementat și de OG 37/2011, de alte reglementări naționale și de acordurile și convențiile la care România este parte.

Licența comunitară

Transportul rutier internațional de mărfuri se face pe baza licenței comunitare numai cu autovehicule la bordul cărora există, pe toată durata transportului, o copie conformă a licenței comunitare, documentul de transport precum și celelalte documente specifice.

Transportul rutier internațional de mărfuri se desfășoară în baza Acordului Internațional privind contractele de transport rutiere (CMR), denumit și scrisoare de trăsură CMR, care reglementează transportul mărfurilor de orice tip, cu autocamioane. Convenția CMR stabilește un set de reguli minimale care să fie aplicate de toate statele semnatare pentru raporturile contractuale derulate pe baza documentelor de transport CMR, denumite și scrisori de transport CMR.

Vehiculele utilizate pentru transportul internațional trebuie să îndeplinească și alte cerințe suplimentare, pe care Anna Mercur le asigură în perfect acord cu legislația actuală. Mai jos sunt doar câteva exemple

Exemple

Transportul rutier internațional se poate efectua numai cu autovehicule rutiere înmatriculate în România, deținute și utilizate conform prevederilor OG 27/2011.

Transportul rutier internațional în state din afara UE se poate efectua cu un ansamblu de vehicule doar în condițiile în care semiremorca/remorca este înmatriculată în conformitate cu prevederile acordurilor și convențiilor la care România este parte.

Vehiculele utilizate pentru transportul internațional trebuie să îndeplinească și alte cerințe suplimentare.

Pentru transportul internațional implicând țări din afara UE, vehiculele trebuie să fie prevăzute cu dispozitive de sigilare a compartimentului de marfă. Pentru transportul internațional de mărfuri sup acoperirea carnetului TIR, vehiculele sunt verificate tehnic și agreate pentru transportul în regim TIR.

>120.000

Transporturi complete

>8000

clienți mulțumiți

>500

trasee definite

Ce spun clienții

Prima dată când am lucrat cu cei de la Anna Mercur nu știam la ce să mă aștept, dar mă grăbeam cu un transport frigorific și livratorul meu de până atunci nu era disponibil. Dar doamnele de aici au fost atât de prompte și s-au descurcat atât de bine cu toate actele și temperatura – la frigorifice mai sunt niște cerințe – încât de atunci am rămas client fidel. Am deja opt ani de când apelez la ei și spun cu mâna pe inimă că nu au fost probleme pe care să nu le poată rezolva.

Andrei Cora (Producător legume-fructe)

Sună-ne pentru orice transport rutier intern și internațional

Căutăm împreună cele mai bune prețuri

rapid
Economic
profesionist

Piața de transporturi este foarte fluctuantă. Fiind de peste 16 ani în această afacere, știm mereu care este cel mai bun preț din piață și își obținem cel emai bune tarife în momentul respectiv. În plus, la noi vorbești cu oameni, nu cu roboți. Ne putem adapta specificului afacerii tale și găsim împreună soluții pentru orice situație.

Adresa:

Strada Inginer Nicolae Teodorescu nr. 11

Sector 6

București, 060208

E-mail

office@annamercur.ro

Tel: 0040745998546

Tel: 0040745998686

Program: L - V

Orele: 9:00 - 18:00

cum ajungi


google map for web site

Transport rutier intern și internațional

Anna Mercur oferă transport rutier intern și internațional de marfă, pe întreg teritoriul Europei, dar și în țări terțe. Punem la dispozitie auto rutiere de marfă de toate capacitățile și dimensiunile.

Urmărește-ne și în Social Media

Facebook

Ai întrebări sau vrei o ofertă? Contactează-ne

ro_RORomanian